Ons team

directeur

Kwame Agyapong-Ntra

‘Meester’ Kwame is 40 jaar en heeft Rechten gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Omdat Kwame al vanaf zijn vroege tienerjaren huiswerkbegeleiding verzorgt, werd hij in de loop der jaren door steeds meer leerlingen ‘Meester’ Kwame genoemd. Inmiddels is Meester Kwame een boegbeeld in Amsterdam Zuidoost en heeft hij vele jongeren begeleid op weg naar een mooie toekomst. Zijn ultieme droom is zoveel mogelijk kinderen en jong volwassen te begeleiden het allerbeste uit zichzelf te halen. Deze toewijding en passie maken Kwame de meest geschikte directeur van SPE. Zijn rotsvaste vertrouwen in God, maar ook zijn vrouw en eigen kinderen (9, 6 en 0 jaar) vormen zijn drijfveer.

Je hebt maar één leven om je ouders trots te maken #maakjeouderstrots

Meester Kwame
Huiswerkbegeleider

Magdalene Sinester

Magdalene is 28 jaar en heeft hbo Rechten gestudeerd. Naast dat Magda haar eigen modebedrijf runt, werkt ze ook als jurist voor de overheid. Net als Meester Kwame, heeft Magda jarenlang huiswerkbegeleiding gevolgd van hun vader Meester Maxwell. Sinds haar jonge tienerjaren gaf ze ook zelf huiswerkbegeleiding. Door haar ervaring op het gebied van onderwijs, stuurt Magda de huiswerkbegeleiders aan en bepaalt ze in samenwerking met de directie het lesmateriaal. Magda gelooft dat kinderen de toekomst zijn en investeert daarom met veel plezier en toewijding haar tijd en energie in hen.
Huiswerkbegeleider

Tiene Sanmoestaman

Tiene is onze meest ervaren huiswerkbegeleider. Zo heeft ze jarenlange werkervaring als docent Economie, Rekenen en Bedrijfsadministratie, maar beschikt ze ook over de relevante diploma’s ‘Bedrijfseconomie’ en ‘Leraar Bedrijfseconomie’. Met haar enthousiasme en betrokken persoonlijkheid weet Tiene haar kennis over te dragen aan onze leerlingen van alle leeftijden. Zelf wil Tiene graag een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij; haar betrokkenheid bij Stichting SPE is hier een voorbeeld van. Tiene heeft zelf ook twee kinderen die zelf inmiddels volwassen zijn.
Huiswerkbegeleider

Phoebe Wallace

Phoebe is 17 jaar en daarmee het jongste lid van ons team. Toch weet ze al heel goed dat ze een positieve impact wil hebben op iedereen die ze tegenkomt. Momenteel zit Phoebe in 6VWO en hoopt na haar eindexamen Geneeskunde te studeren in Amsterdam. Op jongere leeftijd heeft Phoebe bijles gevolgd bij Stichting SPE, waardoor ze haar cijfers van de vakken natuurkunde en wiskunde omhoog heeft weten te halen. Phoebe geeft nu zelf huiswerkbegeleiding, omdat ze graag anderen wil helpen. Haar gedreven werkhouding is terug te zien in alles wat Phoebe doet; dit hoopt ze over te kunnen dragen aan de leerlingen.
Huiswerkbegeleider

Damian Emanuel

Damian is 21 jaar en momenteel bezig met zijn master ‘Finance’ aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Damian heeft een grote passie voor voetbal en zet zich daarnaast graag maatschappelijk in door zijn kennis te delen met anderen. Stichting SPE is voor hem de perfecte plek om een bijdrage te leveren aan de kennisontwikkeling van onze leerlingen. Hij ziet de jeugd graag werken aan hun toekomst. Zijn eigen doel is financieel onafhankelijk zijn, maar bovenal wil hij gelukkig zijn met de mensen om hem heen.
Huiswerkbegeleider

Daniel Osei Nimako

Daniel is 22 jaar en momenteel bezig met de masteropleidingen ‘Forensic Science’ & ‘Chemistry’ in Amsterdam. Hij begon er zelf ooit als leerling, maar werkt nu al 5 jaar met plezier voor Stichting SPE. Daniel vindt het belangrijk om een rolmodel te zijn voor alle leerlingen, ongeacht hun schooladvies en hun ambities. Hij hoopt dat zijn doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en onderzoekende houding de jongeren motiveert dichter bij hun doel in het leven te komen. Daniel is vastberaden overal het beste uit te halen, zowel uit zijn eigen studie als uit de leerlingen! Zijn strategische manier van denken komen van pas bij de bedrijfsvoering van de stichting.
Huiswerkbegeleider

Miguel Brown

Miguel is 19 jaar en volgt momenteel de opleiding ‘Bedrijfskunde’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens zijn MBO opleiding ‘International Business Studies’ heeft hij stage gelopen in Engeland. Naast dat Miguel zijn Engels heeft bijgespijkerd, droeg deze periode ook bij aan een stukje discipline en zelfstandigheid. Binnen Stichting SPE wil Miguel dan ook graag bijdragen aan de zelfontwikkeling van de leerlingen. Zijn boodschap aan de jeugd is om het beste uit het leven te halen. Miguel’s doel is om zijn ouders trots te maken en hij hoopt hiermee ook de leerlingen te kunnen inspireren.
Huiswerkbegeleider

Lois Owusu-Mensah

Lois is 20 jaar en is momenteel deeltijd havo-leerling aan het Joke Smit College te Amsterdam. Zodra ze haar diploma heeft wil ze Pedagogiek studeren. Lois heeft al eerder huiswerkbegeleiding gegeven in haar vrije tijd, maar wil nu haar stempel drukken op de maatschappij door nauw bij SPE betrokken te zijn. Ze vindt dit leuk, omdat ze gelooft dat je niet slechts in een kind investeert, maar ook in diens toekomst. Het motiveert haar om te streven het beste uit zichzelf te halen en tegelijkertijd iets te betekenen voor een ander.
Huiswerkbegeleider

Kofi Boateng

Kofi is 31 jaar en heeft de studie ‘Geneeskunde’ afgerond. Momenteel werkt hij als Arts Assistent Intensive Care. Al sinds zijn basis- en middelbare schooljaren was Kofi geregeld te vinden bij Stichting SPE. Hij heeft zelf jarenlang huiswerkbegeleiding gevolgd en wil nu graag kennis overdragen aan de volgende generatie. Zijn passie is om mensen te inspireren, beginnend bij de jeugd.

Het bestuur

Rexford Niikoi

Voorzitter
Rexford is 36 jaar. Hij is al geruime tijd werkzaam als zelfstandig fiscaal jurist en is dol op ondernemen. Al op jonge leeftijd was Rexford nauw betrokken bij de Stichting. Hij geeft al sinds zijn tienerjaren met veel gedrevenheid bijles aan de jongeren. Rexford vindt kwaliteit, continuïteit en duurzaamheid de belangrijkste bouwstenen voor elke organisatie. Als voorzitter is Rexford dan ook vastberaden om met deze bouwstenen van Stichting SPE een gerenommeerde organisatie te maken. Hij wil graag dat SPE de jongeren motiveert en stimuleert om het maximale uit hun schoolcarrière te halen.

Rebecca Awuah

Penningmeester
Rebecca is 31 jaar en is werkzaam als Accountant. Terwijl Rebecca Economie en Bedrijfseconomie Bsc en Accountancy & control Msc studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, is ze voor het eerst in aanraking gekomen met Stichting SPE. In eerste instantie omdat ze zelf hulp nodig had bij een vak. Omdat ze toen erg onder de indruk was van hoe zij en anderen werden geholpen, is Rebecca sindsdien met veel toewijding nauw betrokken gebleven bij het reilen en zeilen van de stichting. Momenteel is Rebecca de penningmeester van de stichting en springt ze graag bij om huiswerkbegeleiding te verzorgen.

Gideon Boadu

BESTUURSLID & COÖRDINATOR ICT
Gideon is 26 en is werkzaam als Tech Lead voor Data Analytics bij Disney streaming. Daar leidt hij een globaal team van data analisten. Aan de Hogeschool van Amsterdam heeft hij de studie Business IT & Management (BSc) afgerond, met een specialisatie in Big Data. Gideon kreeg als kind bijles bij stichting SPE. Dit heeft hem mede gevormd tot de young professional die hij nu is. Gideon is momenteel als bestuurslid verantwoordelijk om de ICT geletterdheid bij de leerlingen te vergroten. Daarvoor is het project ‘Coding at SPE’ in het leven geroepen. De leerlingen krijgen via dit project les in programmeer concepten.

Emma Freeman

BESTUURSLID & COÖRDINATOR ONDERWIJS

Emma is 41 jaar en is bestuurslid en coördinator onderwijs bij stichting SPE. Na 17 jaar in het bedrijfsleven is zij nu werkzaam als Docent Economie in het Voortgezet Onderwijs en loopbaan begeleider op het MBO. Emma motiveert jongeren om het beste uit zichzelf te halen en gelooft dat alle jongeren met de juiste begeleiding en motivatie hun doelen kunnen bereiken. Zij zet zich daarvoor in.

Meld uw kind aan voor huiswerkbegeleiding

Toegankelijke huiswerkbegeleiding
Kennisontwikkeling
Leerpotentieel