• Nieuwlandhof 99, Amsterdam
 • 020-7370441 / 06-57952575
 • Nederlands

Huiswerkbegeleider

Ben jij op zoek naar een leuke, flexibele en leerzame bijbaan? Ben jij positief ingesteld, betrokken en werk jij graag met jongeren? Wil jij jongeren uit Amsterdam motiveren om het maximale uit zichzelf te halen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over ons

Stichting Scientia Potentia Est (SPE) is opgericht vanuit de filosofie ‘kennis is macht’. Vanuit die filosofie is de stichting van oordeel dat (basis- en middelbare scholieren die woonachtig zijn in Amsterdam toegang moeten hebben tot goede huiswerkbegeleiding en bijles. Hierdoor krijgen zij de noodzakelijke ondersteuning en begeleiding bij hun intellectuele ontwikkeling. De stichting tracht de kennisontwikkeling van jongeren te faciliteren en te bevorderen zodat zij hun (leer)potentieel maximaal kunnen benutten. Door een solide basis te creëren, kunnen de scholieren hun kennis en vaardigheden toepassen in hun verdere loopbaan. Stichting SPE is een organisatie die wordt gerund door mensen die het huiswerktraject zelf hebben doorlopen. Wij hebben o.a. begeleiders die het product zijn van de huiswerkbegeleiding. Vanuit de stichting wordt huiswerkbegeleiding gegeven op maandag tot en met zaterdag. 

Functieomschrijving

Als huiswerkbegeleider begeleid je leerlingen van de basis- en middelbare school met het maken van hun huiswerk en het maken van (cito-)toetsen. Je bereidt de huiswerkbegeleiding voor, je geeft tips over hoe ze het beste kunnen leren, beantwoordt hun vragen over de leerstof, kijkt mee en ondersteunt met het maken van het huiswerk en zorgt voor een overhoring/oefentoets etc. Daarnaast voer je samen met andere medewerkers intake-, voortgangs- en/of eindgesprekken met ouders, en (indien noodzakelijk) ga je mee naar rapportbesprekingen of ouderavonden. Tot slot neem je actief deel aan vergaderingen. Van jou wordt verwacht dat jij kwalitatief goede en op maat geleverde prestaties levert. Om een duurzaam resultaat te behalen, is het belangrijk dat je minimaal één schooljaar beschikbaar bent. 

Functie-eisen

 • Je zit in 5 havo of 5/6 vwo of je bent mbo, hbo of wo student of (young) professional;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent proactief, zelfstandig, integer, doelgericht en flexibel inzetbaar (ook op de zaterdag);
 • Je bent vanaf 1 september 2021 tot 1 juli 2022 minimaal 8 uur per week beschikbaar;
 • Je bent maatschappelijk betrokken en hebt affiniteit met jongeren met diverse culturele achtergronden;
 • Je kan goed werken in teamverband en je hebt een verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Woonachtig in Amsterdam of de omgeving van Amsterdam is een pre.

Wij bieden

 • Een omgeving waarin jij jouw competenties en talenten (verder) kan ontwikkelen;
 • De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het faciliteren en bevorderen van de kennisontwikkeling van kinderen en jongeren die woonachtig zijn in Amsterdam (Zuidoost);
 • Een prettige informele werksfeer;
 • Een kans om jouw cv op te bouwen met een aansprekende bijbaan;
 • Inwerkbijeenkomsten waarin je meer informatie krijgt over de werkzaamheden;
 • De mogelijkheid om jouw netwerk uit te breiden;
 • Een nul-urencontract, dus lekker flexibel!
 • Een marktconform salaris (afhankelijk van jouw leeftijd en werkervaring);
 • De mogelijkheid om per maand jouw beschikbaarheid door te geven, dus het is goed te combineren met jouw studie of ander werk.

Solliciteren

Spreekt deze functie je aan, stuur dan uiterlijk 10 juli 2021 jouw cv en een motivatiebrief of sollicitatievideo naar . Bij een aanstelling vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Neem voor meer informatie over de functie of procedure contact op met Kwame Agyapong-Ntra, 06-41763662.

Wellicht tot snel!

Deel deze vacature via social media.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email